aviziniu-dribsniu-sausainiai-sveikesnis-uzkandis_57_01747809296-923149ecea784c95b72e94a77911fef1.jpg

Kepame avižinių dribsnių sausainius

Maksimalus dalyvių skaičius: 25
Pamoką sukūrė - VESK
  • Technologijos,
    Karjera
  • 8 klasei
    9 klasei
    10 klasei
    11 klasei
    12 klasei
  • Viduje
  • Žirmūnų g. 143, Vilnius
  • Pamoką veda
    Įmonės atstovas
  • 1:30 val.

Kaip pasigaminti sveikesnius užkandžius?

Mokiniai taps sausainių kepėjais ir kartu su VESK profesijos mokytoju keps avižinius sausainius.

Pradžioje sužinos, kokios yra avižų maistinės savybės ir nauda sveikatai. Vėliau aptars sausainių rezeptą, svers ir maišys ingredientus, formuos ir keps sausainius.

Pabaigoje ragaus savo kepinius, dalinsis įspūdžiais.

Pamokoje mokiniai susipažins su konditerio profesija, lavins komandinio darbo įgūdžius, ugdysis atsakomybę už švarą ir saugų elgesį virtuvėje.


Nuotrauka VEKS.
Esate Vilniuje dirbantis mokytojas ir norėtumėte savo klasę užregistruoti į šią pamoką? Prisijunkite!

Pamokos tikslas

Susipažinti su konditerio specialybe, lavinti praktinius maisto gamybos įgūdžius.

Pamokos planas

1. Įžanga.
Mokytojas pristato pamokos tikslą, veiklą. Aptaria, kas yra avižiniai sausainiai ir kodėl juos galima priskirti prie sveikesnių užkandžių.

2. Pasiruošimas veiklai.
Sausainių recepto ir darbo eigos aptarimas.

3. Praktinė veikla.
Ingredientų svėrimas, maišymas, sausainių formavimas, kepimas.

4. Degustacija ir įspūdžių aptarimas.

Kompetencijos

Komunikavimo
Kultūrinė
Kūrybiškumo
Pažinimo
Socialinė

Temos ugdymo programose

Lietuvos ir pasaulio virtuvės patiekalai

Pamokos vieta:

Žirmūnų seniūnija, Žirmūnų g. 143, Vilnius
Panašios pamokos
Visos pamokos
Kaip naudotis?